BOEM Patat en je hebt eten tijdens een filmavond

1
  • 1 grote bloemige tot vrij vastkokende aardappel
  • 2 fishsticks
  • 1 ajuin
  • handvol verse spinazie
  • handvol diepvrieserwtjes
  • tartaarsaus
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappel dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat. Leg de aardappel op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over.

Bak gedurende 35 minuten in de oven. Leg de laatste 10 minuten de fishsticks op een bakpapiertje in de oven erbij of bak ze met genoeg vetstof in de pan.

Snijd terwijl de aardappel en fishsticks in de oven zitten de ajuin in fijne stukjes en stoof met een klontje boter aan in een pan. Voeg de erwtjes toe en kruid goed af met peper en zout. Meng een handvol verse spinazieblaadjes hieronder en laat slenken.

Haal de gare aardappel uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Duw de spinazie en erwtjes tussen de BOEM Patat en leg er de fishsticks bovenop. Serveer er de tartaarsaus bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.