BOEM Patat en je hebt eten

Hoofdgerecht
Boem patat
1

Voor de BOEM Patat:

Voor de salade:

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappel(en) dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat.  Leg de aardappel(en) op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over. Bak de aardappel(en) gedurende 35 minuten in de oven.

Bak de spekblokjes krokant in een pan. Leg een vel keukenpapier op een bord en laat het gebakken spek erop uitlekken. Snijd de champignons en tomaten in fijne schijfjes.

Haal de gare aardappel(en) uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Steek de spekblokjes, tomaat, champignons en sneetjes kaas tussen de gleufjes van de aardappel. Zet de BOEM Patat nu nog 5 tot 10 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn en de kaas gesmolten is.

Slaatje voor erbij:

Snijd de halve courgette in schijfjes. Leg ze op een bakplaat op bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gril de schijfjes gedurende 10 minuten samen met de aardappel in de oven. Kook de groene boontjes (diepvries kan ook) in licht gezouten water, giet af en meng onder de courgette. Snijd de basilicum fijn en meng onder de groenten.

Voeg naar smaak olijfolie, sap van 1/4 citroen, peper en zout toe.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief