BOEM Patat en je bent nuchter

1
  • 1 grote bloemige tot vrij vastkokende aardappel (of 2 middelgrote)
  • 1 boerenworst
  • 2 ajuinen
  • ketchup en/of mosterd
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappel(en) dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat.

Leg de aardappel(en) op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Bak gedurende 35 minuten in de oven.

Snijd de ajuinen in fijne ringen en stoof in een klontje boter en een snuifje zout op een zacht vuur aan gedurende de hele bereiding van de aardappel.

Bak de worst op een laag vuur rustig aan in de pan in een klein beetje boter of olijfolie. Prik er zeker niet in of al het sap loopt eruit. Wanneer de worst gaar is, laat je deze even rusten. Snijd hem vervolgens in plakjes.

Haal de gare aardappel(en) uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Vul de aardappelgleufjes met stukjes worst en de ajuin. Serveer de BOEM Patat met ketchup of mosterd.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.