Boekweitflensjes met appel, rozijnen en vanillesaus

4

Voor de vanillesaus

  • 2,5 dl volle melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
  • 5 eierdooiers
  • 50 g suiker

Voor de boekweitflensjes

  • 75 g boekweitbloem
  • 50 g tarwebloem
  • 2 eieren, gesplitst
  • 2,5 dl melk
  • snuifje zout
  • 2 appels, in kwartjes
  • boter
  • 50 g rozijnen 20 minuten in rum geweekt

Schraap de vanillestokjes uit en voeg het schraapsel samen met de stokjes toe aan de melk. Breng de melk nu aan de kook. Neem van het vuur en laat 15 minuten trekken onder een deksel. Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot een witte crème. Giet er de melk beetje bij beetje door een zeefje bij en blijf roeren. Giet alles terug in het pannetje en verwarm al roerend tot de saus een beetje bindt.

Let op: de saus mag niet koken, dan schift ze. Laat afkoelen.

Meng voor het beslag de 2 soorten bloem met de eierdooiers en klop er beetje bij beetje de melk en het zout door tot er geen klonters meer zijn. Laat even rusten. Bak intussen de kwartjes appel in boter tot ze mooi goudbruin zijn. Spatel nu de opgeklopte eiwitten door het beslag en bak er flensjes van.

Serveer ze met de plakjes appel, de rozijnen en de vanillesaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.