Bloemkoolterrine met lauwe Roquefortsaus

4
60
  • 1 kg bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • 4 eieren
  • 100 g plattekaas met 20% vetgehalte
  • 20 g margarine
  • 20 g bloem
  • 350 ml halfvolle melk
  • 40 g Roquefort
  • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
  • zout en peper
Lekker in combinatie met een stukje rundvlees.

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in kokend water.
Laat uitlekken en lichtjes afkoelen.
Klop de eieren los met de plattekaas, de nootmuskaat, zout en peper.
Giet het eiermengsel over de bloemkool en meng alles voorzichtig door elkaar.
Giet het gerecht in een beboterde cakevorm en zet 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat afkoelen en haal het gerecht uit de vorm.

Bereid de Roquefortsaus net voor het opdienen.
Smelt de margarine in een pan.
Haal de pan van het vuur, giet er de bloem bij en blijf roeren tot het mengsel smeuïg wordt.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Meng er geleidelijk de melk bij met behulp van een klopper (nog steeds terwijl de pan van het vuur is gehaald).
Zet de pan weer op een laag vuur en laat de saus onder voortdurend roeren een beetje aandikken gedurende ongeveer 5 minuten.
Doe er de in blokjes gesneden Roquefort bij en meng.

Snijd de lauwe bloemkoolterrine in plakken en dien op met warme Roquefortsaus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.