Start to cook

Bloemkoolsoep met kruidige varkensspiesjes

4

Voor de spiesjes

  • 300 g varkensgehakt
  • 2 eetlepels broodkruim
  • een scheutje melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte ui
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • bakboter
  • 12 kleine bamboestokjes van ongeveer 15 cm

Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Stoof de sjalot en de look glazig in wat boter. Doe er de bloemkool bij en laat nog enkele minuten verder stoven. Voeg er vervolgens de melk en de bouillonblokjes bij. Laat alles 20 minuten koken. Mix tot een soep met een staafmixer. Kruid met zout en werk af met de lente-ui.

Meng het broodkruim met de melk en laat 5 minuten trekken. Voeg het gehakt, het ei, de ui, het zout en de andere specerijen toe. Meng kort maar krachtig en maak 12 langwerpige rolletjes van het gehakt.

Bak het gehakt goudbruin in wat boter en duw een bamboeprikker door elk rolletje.

Serveer de soep in kommetjes en zet de spiesjes erbovenop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.