Bloemkoolflensjes met Vlaamse ovengebakken ham
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 3/4 l melk
- 200 g bloem
- 2 eieren
- 200 g Vlaamse ovengebakken ham in reepjes of blokjes
- 150 g boter
- 150 g gemalen kaas
- 1/2 l bechamelsaus
- peper en zout
- nootmuskaat
- 100 g gemengde sla
Recept
Kook de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Mix de melk, de eieren, de bloem en de bloemkoolroosjes. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak van dit deeg kleine flensjes. Bak de ham kort.
Bereid een kaassaus door een roux te mengen met melk en kaas.
Serveer de flensjes in een blaadje gemengde sla met de ham en de kaassaus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.