Bloemkool en zoete aardappel hummus

Aperitiefhapje
4
55
  • 200 g bloemkool
  • 200 g zoete aardappelen
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 el tahini (sesampasta)
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander

Extra

  • Bakpapier
  • pitabroodjes of stokbrood

Schil de zoete aardappel en prik er gaatjes in met een vork. Leg de zoete aardappel en bloemkoolroosjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Rooster 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat even afkoelen. Lepel het vruchtvlees van de zoete aardappel uit de schil.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de keukenmachine samen met de tahini, knoflook, peterselie en koriander (naar smaak). Voeg vervolgens 4 eetlepels olijfolie, de zoete aardappel en bloemkool toe. Kruid met peper en zout, het paprikapoeder en de komijn.

Zet de blender aan. Voeg naar smaak citroensap, extra peper en zout toe. Lekker met stokbrood of gegrilde pitabroodjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.