Blini's met roodloof en gerookte paling

4
  • 2 stronken roodloof
  • 12 kwarteleitjes
  • 250 g gerookte paling
  • 1 eetlepel foreleitjes
  • 1 dl lightroom
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 koffielepel mosterd
  • peper en zout

Voor het beslag van de blini's:

  • 15 g verse gist
  • 1,5 dl water
  • 150 g volkorenbloem (of 75 g boekweitbloem en 75 g gewone bloem)
  • 1 ei
  • een snuifje zout
  • 2 dl melk
  • 1 eetlepel lightroom
Natuurlijk kunt u kant-en-klare blini's kopen en ze opwarmen onder de ovengrill.

Maak het beslag: los de gist op in het water. Zeef de bloem en giet ze in een kom. Splits de dooier en het eiwit. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel, de eierdooier en het zout erin. Meng of mix alles tot een dik beslag. Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag anderhalf uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. Voeg dan de melk en de room toe en klop alles tot een glad beslag. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het onder het beslag.

Snijd met een scherp mesje de bittere kern uit de stronken roodloof. Haal de blaadjes van elkaar. Kook de kwarteleitjes 5 minuten, pel ze en snijd ze overlangs doormidden. Verdeel de paling in stukjes.

Meng de room met het citroensap, de mosterd, peper en zout tot een sausje.

Verhit een kleine pan met antiaanbaklaag. Giet voor elk pannenkoekje 2 eetlepels beslag in de pan en bak er luchtige blini's van (2 tot 3 minuten aan de ene zijde, 1 minuut aan de andere). Houd ze warm.

Schik op elke blini blaadjes roodloof, stukjes paling, halve kwarteleitjes en wat foreleitjes. Besprenkel met de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.