Blini met garnaalsalade

4
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 klein potje zure room
  • ½ venkel
  • ½ koolrabi
  • ½ krop rode sla
  • verse bieslook
  • olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • boter

Voor het deeg:

  • 400 g boekweitmeel
  • 20 g verse gist
  • ½ l melk
  • 4 eieren
  • een snuifje zout
  • 1 dl room

Meng 150 g bloem met de gist en de helft van de melk. Laat dit 20 minuten rusten om de gist in gang te zetten.

Splits de eieren en hou de dooiers en het wit apart.

Doe de rest van de bloem bij het voorbeslag en klop goed door om alle klonters te verwijderen. Doe er dan pas de resterende melk en de eierdooiers bij. Klop goed op en laat dit bij voorkeur een nachtje in de koelkast rusten.

Snijd dunne reepjes van de koolrabi en de venkel. Snipper ook de salade. Meng alle groenten met de gesnipperde bieslook.

Klop de eiwitten stijf en de room half op. Spatel eerst de room door het deeg, gevolgd door de eiwitten. Meng voorzichtig om de luchtige structuur te behouden.

Bak kleine blini in warme boter.

Werk de salade op het laatste moment af met wat olijfolie en citroensap.

Schik de blini op de borden. Werk af met een lepeltje zure room, garnalen en salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.