Start to cook

Blinde vinken met spruitjes en kerriesaus

4
  • 300 g kalfsgehakt
  • 4 dunne sneetjes kalfsvlees van 50 g /stuk
  • 400 g spruitjes
  • 1 ui
  • 1 dl magere yoghurt
  • 1 à 2 eetlepels kerriepoeder, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel maïzena + 3 eetlepels water
     

Sla voorzichtig elk plakje kalfsvlees zo dun mogelijk tussen 2 vellen huishoudfolie met behulp van een vleeshamer of deegrol.
Maak vier balletjes van het kalfsgehakt en wikkel elk balletje in een plakje kalfsvlees.
Je kan de pakketjes eventueel opbinden met keukentouw.
Braad de blinde vinken aan in 2 eetlepels olijfolie en gaar ze verder in een voorverwarmde oven van 170° C gedurende ongeveer 15 minuten.

Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 6 à 8 minuten in licht gezouten water.
Verfris ze onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te behouden.
Snipper de ui fijn en stoof ze glazig in een eetlepel kokosolie.
Bestrooi de ui met het kerriepoeder, blus met de groentebouillon en laat het geheel even opkoken.
Meng de maïzena met het water en voeg dit al roerend toe bij de bouillon.
Laat de saus even indikken en voeg nu ook de spruitjes toe.

Warm alles op en werk de saus af met de yoghurt.
Serveer de blinde vinken met de spruitjes en rijst of gekookte aardappeltjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.