Blanquette van konijn met paddenstoelen en uitjes

4
  • 500 g konijnengoulash (vragen aan de slager)
  • 1/2 l groentebouillon (van 1/2 blokje)
  • water
  • 1 wortel, fijngesneden
  • klein bakje witte champignons, in 4 gesneden
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 20 kleine uitjes, gepeld en in 2 gesneden
  • peper en zout
  • room
  • peterselie, fijngehakt
     

Breng de konijnengoulash met water aan de kook.
Neem van zodra het water kookt de pan van het vuur, schep het vlees uit en doe het over in een stoofpot.
Doe er de bouillon bij en zoveel water tot het vlees net onderstaat.
Voeg tijm, laurier, wortels, champignons en uitjes toe en laat ca. 30 min. sudderen op een zacht vuur.

Neem vlees, uitjes, wortels en champignons uit de pot en kook het vocht met een klein scheutje room een beetje in.
Doe alles er opnieuw bij, breng op smaak met peper en zout, laat nog even doorwarmen en serveer bestrooid met peterselie.

Serveer bij voorkeur met volle rijst.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.