Biefstuk met notensalade

Broodje kaas
4
25
  • 4 biefstukken
  • braadboter
  • 10 eetlepels geroosterde sesamolie
  • een scheutje notenolie
  • een scheutje olijfolie
  • 1 limoen
  • 200 gram noten: een mengeling van hazelnoten, okkernoten, cashewnoten en amandelnoten
  • sla
  • peper en zout
Laat het biefstuk altijd even 'rusten' na het bakken. Anders loopt al het vocht meteen uit je biefstuk als je hem snijdt. Serveer er ook frietjes bij, dan wordt het helemaal een typisch Belgisch gerechtje.
Hak alle noten fijn.
Doe voor de vinaigrette de olijf- , noten- en sesamolie samen in een kom.
Doe het sap van de limoen erbij en kruid af met peper en zout.
Doe de gewassen sla in een kommetje en meng er de noten onder. Voeg er net voor het opdienen de vinaigrette aan toe.
 
Verwarm voor het vlees de oven voor op 180°C. Smelt een klontje boter in een pan. Bak de biefstukken kort aan (2 à 3 min), zodat er een korstje op komt.
Leg de biefstukken in een ovenschaal met een klontje boter er bovenop. Steek de biefstukken in de oven.
 
  • Voor saignant (rood vlees aan de binnenkant): 5-6 min
  • Voor à point (iets meer doorbakken): 7-8 min
  • Voor bien cuit (goed doorbakken, geen rood vlees): 8-9 min


Snijd het vlees in mooie plakjes en dien op met het slaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.