Biefstuk met kalfsjus en rösti

4
  • 4 biefstukken
  • ½ glas witte wijn
  • 2 dl kalfsjus (of kalfsfond uit een potje)
  • 50 g boter
  • peper en zout
  • groene groenten naar keuze (boontjes, broccoli, ...)

Voor de rösti

  • 1 kg aardappelen
  • 50 g boter
  • 3 el olie
  • peper en zout
     
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Dep droog en breng ze op smaak met peper en zout.
Laat 50 g boter en 3 el olie verwarmen in een pan.
Leg er de geraspte aardappelen als een pannenkoek in, duw aan met de bolle kant van een lepel en laat 15 minuten langzaam bakken op laag vuur.
Draai de pannenkoek om en laat nog 10 minuten zachtjes verder bakken.

Bak de biefstukken naar smaak in een klontje boter, haal ze uit de pan en hou ze warm.
Deglaceer de pan met de wijn en voeg er de kalfsjus aan toe.
Laat tot de helft inkoken en bind de saus met een klontje koude boter.
 
Serveer de biefstuk met de rösti, de saus en gestoomde groene groenten naar keuze (boontjes, broccoli, ...).
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.