Beursjes gevuld met appel, peer en rozijntjes

4
  • 2 renetappels
  • 1 Golden Delicious
  • 1 Jonagold
  • 2 Conférence-peren
  • 40 g boter
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 2 snuifjes kaneelpoeder
  • 70 g rozijnen
  • 6 velletjes brickdeeg
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • frambozencoulis (voor de afwerking)

Schil de appels en peren en snijd in blokjes.
Stoof ze gedurende 3 min. in de boter in een steelpan.
Voeg de kristalsuiker en het kaneelpoeder toe.
Doe dit mengsel samen met de rozijnen in een kom, dek af en laat afkoelen.

Snijd twee vellen brickdeeg in twee en plooi elk stuk dubbel.
Leg ze in het midden van de vier resterende brickvellen en verdeel het fruit erover.
Vouw de randen dicht tot een beursje (rechtopstaand tasje) en bind ze losjes samen met koorden van aluminiumfolie.
Plaats op een bakplaat met antikleeflaag.
Giet een scheutje honing in elk beursje en laat 10 minuutjes in een warme oven van 200°C goudbruin kleuren.

Dresseer op borden, verwijder de aluminiumfolie en versier met een streepje frambozencoulis.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.