
Beignets met aardappel en pittige dip


4

(10) 10
Ook met aardappelen kan je lekkere beignets maken. Serveer deze lekkernijen met een zelfgemaakte pittige dip.
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappelen
- 150 g zelfrijzende bloem
- 2 el bindmiddel
- 25 cl licht bier
- peper en zout
Dipsausje:
- 1 teentje gesnipperde look
- 1/2 chilipeper
- 4 el zure room
- sap van 1 limoen
- 1 gesnipperde pijpajuin
- 1 el gehakte koriander
- peper en zout
Recept
Meng de bloem, het bindmiddel en het bier. Kruid met peper en zout en zet aan de kant op een koele plaats.
Schil de aardappelen en snijd deze in flinterdunne plakken. Dep ze af met keukenpapier.
Verwarm de frietketel op 175°C. Haal de aardappelschijfjes door het beslag en bak in het frietvet.
Serveer als hapje met een dip of vergezeld van een salade.
Dipsausje
Mix alle ingrediënten tot een smeuïg sausje.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.