
Baba met Elixir d'Anvers en verse kaas
De Belgische versie van een baba au rhum. Laat het smaken!
Ingrediënten
- 200 g platte kaas
- 25 g honing
- 1 takje munt
- 100 g frambozen
- 50 ml room
- poedersuiker
Voor de baba:
- 60 g boter
- 125 g zelfrijzende bloem
- 1 g zout
- 4 g honing
- 125 g eieren
Voor de suikerstroop:
- 250 g suiker
- 500 ml water
- 125 ml Elixir d’Anvers
Recept
1 dag op voorhand:
Verwarm de oven voor op 180°C
Roer voor de baba de boter los met het zout, honing en de gezeefde bloem. Voeg de eieren één voor één toe, tot je een glad beslag krijgt.
Doe de basis in een ingeboterde ovenschotel en bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Voor de suikerstroop:
Kook het water met de suiker op en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de Elixir d'Anvers toe en haal van het vuur.
Laat de suikerstroop licht afkoelen en dan over het gebak. Laat minstens één nacht rusten. De baba zal als een spons al het vocht opnemen.
Afwerking:
Meng de honing onder de platte kaas. Klop de room half op en schep voorzichtig onder de platte kaas.
Snijd kleine blokken/stukjes uit de baba, schik op een bord of kommetje en werk af met de romige platte kaas en de framboosjes.
Strooi wat poedersuiker over de borden en werk af met een plukje verse munt.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.