Aspergeroomsoep met garnalen

Soep
Pasen
4
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 stengels groene selder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 2 koffielepels sesamzaadjes
  • 1,5 dl room
  • 125 g grijze garnalen
  • 40 g boter
  • zout en peper

Was de groene selder en snij hem fijn.
Schil de asperges en verwijder de harde onderkant.
Houd de punten apart en snij ze door.
Snij de stengels in schijfjes.

Los het bouillonblokje op in een liter kokend water.
Bak de stukjes selder en het komijnzaad 5 minuutjes op een zacht vuurtje in de warme boter.
Voeg er de bouillon, de aspergeschijfjes, peper en zout aan toe.
Breng het mengsel aan de kook.
Zet het deksel op de pan en laat het een half uurtje zachtjes koken.

Mix de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg er de room, het paprikapoeder en de halve aspergepunten aan toe en kook ze in 5 minuutjes gaar.
Bak de sesamzaadjes heel even lichtbruin in een pan met antikleeflaag.
Leg ze op keukenpapier.

Verdeel de garnalen over diepe borden, overgiet ze met de hete aspergeroomsoep en werk af met de sesamzaadjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.