Artisjokquiche met Corsendonk

4
60
  • 75 g Corsendonk (geraspt)
  • 4 plakjes Corsendonk als garnering
  • 200 g linguini of pasta naar keuze
  • 1 blikje artisjokharten (uitgelekt)
  • 100 g bacon
  • 1 kleine rode ui
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 2 el gehakte peterselie
  • 3 theelepels gehakte verse basilicum
  • 3 grote eieren
  • 1 tl mosterd
  • 185 ml room
  • mespuntje nootmuskaat
  • zout en peper
  • zongedroogde tomaten om te garneren

Verwarm de oven voor op 190°C.
Kook de pasta net niet gaar.

Bak de fijngesneden bacon in de pan aan.
Zet het vuur wat zachter en voeg de ui, lente-uitjes, knoflook en peper toe.
Voeg daarna de fijngehakte artisjokharten toe.
Laat 2 min. sudderen.
Haal van het vuur en voeg peterselie, basilicum, zout en peper toe.

Mix de eieren, mosterd, room en de geraspte kaas.
Kruid dit met nootmuskaat.
Meng alles!

Vet een taartvorm goed in, leg eerst een bodem pasta en giet er het eimengsel over.
Werk af met de plakjes Corsendonk en zongedroogde tomaten.
Zet +/- 45 minuten in de oven.

Controleer of de quiche gaar is door in het midden met een satéstokje te prikken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.