Appelstrudel met vanille-ijs

Broodje kaas
4
60
  • 1 rechthoekig vel bladerdeeg
  • 2 appels
  • klontje boter
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • sap van 1 citroen
  • 4 bolletjes vanille-ijs
Veel appels in huis en geen zin om weer appelmoes te maken? Dan is de appelstrudel een prima alternatief!

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de appels, doe het klokhuis er uit en snijd ze in stukjes.
Zet een pot met een klontje boter op een middelmatig vuur.
Doe de stukken appel, de vanillesuiker, het kaneelpoeder, het citroensap en de rozijnen in de pot.

Wanneer de appels beetgaar zijn, doe je de kookpot van het vuur en roer je de bloem onder de appelcompote.

Neem een klein kommetje en klop er het ei in los.
Rol het bladerdeeg uit en wrijf het bladerdeeg tot 2 cm van de rand in met de appelcompote.
Besmeer de rand van het bladerdeeg waar je naartoe rolt in met het eimengsel zodat de rol blijft dichtkleven. Rol het bladerdeeg met de vulling op en druk de rand goed aan.

Leg de appelstrudel op bakpapier op een bakplaat. Wrijf de bovenkant van de strudel nu in met de overschot van het eimengsel.

Steek de strudel gedurende 20 minuten in de oven op 220 graden. Na 20 minuten zet je de oven op 190 °C. Laat de appelstrudel nu nog ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij goudbruin gebakken is.

Haal de appelstrudel uit de oven en laat hem nog even afkoelen tot hij lauw is. Snijd hem vervolgens in 4 stukken. Serveer elk stuk op een bordje met een bolletje vanille-ijs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.