Appel-cranberrybroodjes

Claudia Allemeersch
45
  • 800 g zelfrijzende bloem
  • 175 g boter
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g appelmoes (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 125 ml melk
  • citroenrasp van 1/2 citroen
  • 175 g gedroogde cranberry’s
  • 2 appels
  • snuifje zout

Bereid de vormpjes voor: boter ze en kleef er een bakpapiertje in.

Laat nu de boter zacht worden en meng met de suiker. Klop glad met een keukenmachine.
Voeg daarna de eitjes één voor één toe. Plaats de machine op de hoogste stand en voeg de appelmoes en de melk toe. Goed kloppen.

Voeg achtereenvolgens de bloem, het snuifje zout, de citroenrasp en de cranberry's toe.
Schil de appels en snijd in kleine stukjes, voeg toe. Nu is het deeg klaar.

Vul de vormpjes met het mengsel tot op 3/4 van de boord.
Laat alles 15 minuten rusten.

Plaats de vormpjes gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
Laat afkoelen. Je kan de broodjes overstrooien met poedersuiker voor je ze opdient.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.