Appel-amandelcake

8
  • 2 appels
  • 50 g amandelschilfers
  • 4 eetlepels abrikozengelei
  • 4 eieren
  • 1/2 citroen
  • 160 g zachte boter
  • 250 g bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 g fijne suiker

Verwarm de oven voor op 175°C

Smeer een cakevorm in met weinig boter en strooi er een beetje bloem in.
Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.

Snijd de appels in 4, verwijder de schil en het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes en besprenkel ze met citroensap.

Roer de zachte boter wit-romig samen met de suiker en de vanillesuiker.
Roer er vervolgens een voor een de eieren onder.
Voeg de gezeefde bloem toe en roer tot een mooi, glad beslag. Voeg de zeste van de citroen toe.

Meng de stukjes appel voorzichtig onder het beslag en giet in de cakevorm.
Bak de cake 50 min in de oven op 175°C.  Check met een metalen satéprikker of de cake klaar is. Als er nog deeg aan de prikker blijft kleven, houd je hem nog wat langer in de oven.

Haal de warme cake uit de oven, laat hem 10 minuten rusten en ontvorm hem. Strijk hem vervolgens onmiddellijk in met de abrikozengelei en strooi er de amandelschilfers over.

Werk af met wat poedersuiker en serveer met vanille-ijs en/of slagroom.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.