Aperitiefscones met kaas, ajuin en olijven

Claudia Allemeersch
4

voor 8 scones:

  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 1 grote ui
  • 1 el olijfolie
  • snuifje zout
  • 1/2 kl mosterdpoeder
  • 1/2 kl cayennepeper
  • peper van de molen
  • 25 g boter
  • 80 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 6 zwarte ontpitte olijven

Pel de ui en versnipper. Verhit de olijfolie en voeg de ui toe, laat aanstoven tot de ui lichtbruin is van kleur, neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Breng in een bolkom de gezeefde bloem, het zout, het mosterdpoeder, de cayennepeper en zwarte peper. Voeg hieraan zachte boter toe en kneed tot een mooi deegje.

Voeg hieraan de afgekoelde gestoofde ui toe, samen met de in stukjes gesneden olijven. Voeg nu ook 2/3 van de kaas toe. Kneed nogmaals alles tot een geheel.

Klop het ei los. Maak een kuil in het deeg en voeg het ei toe. Vermeng met een vork van binnenuit naar buiten het deeg met het ei. Kneed nu weer verder met de handen. Voeg nu ook wat melk toe op dezelfde manier. Als het deeg te hard is, mag er nog een extra el melk toegevoegd worden.

Rol nu het deeg met een deegrol tot een dikte van 2 cm. Verdeel met een mes in porties (bijvoorbeeld vierkanten van 4/4 cm). Plaats de scones op een bakplaat. Borstel even af met wat melk en strooi de rest van de kaas erover.

Plaats de bakplaat gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Laat afkoelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.