Amerikaanse pancake van kalkoen, jonge kaas en ananas

4
30
  • 1/2 ananas
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 5 dl melk
  • 2 el boter
  • 300 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl sodiumbicarbonaat (dubbelkoolzuurhoudende soda)
  • 1/2 tl zout
  • 20 g vanillesuiker
  • 100 g kalkoenchiffonade
  • 4 plakken jonge kaas (bijv. Brugge Jong)
  • 4 blaadjes munt

Schil de ananas en snij hem in kleine stukken.
Doe ze in een pan, voeg suiker toe en laat 5 minuten sudderen.
Zet van het vuur om af te koelen en doe er de muntblaadjes bij.

Smelt de boter en doe er de eieren, melk, bloem, bakpoeder, soda, vanillesuiker en zout bij.
Mix tot het deeg helemaal glad is.
Zet een pan op een hoog vuur, doe er een beetje extra vetstof in en bak dikke pannenkoeken van het deeg.

Beleg elke pancake met de ananaschutney en een plak kaas.
Zet ze kort onder de grill tot de kaas gesmolten is en drapeer er tot slot de kalkoen bovenop.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.