Alcoholvrije mojito met krokante appelchips

Broodje kaas
4
60

Voor de appelchips

  • 2 appels
  • 250 ml water
  • 250 g suiker
  • ½ citroen

Voor de mojito

  • 8 limoenen
  • 10 eetlepels rietsuiker
  • 1 zak crushed ice
  • 1 liter water
  • 2 builtjes muntthee
  • 3 potjes verse munt
Je kan je glas versieren door het een suikerrand te geven. Dit doe je door de rand van het glas nat te maken met een citroen en het glasrandje in suiker te doppen. De appelchips kan je max. 3 à 4 dagen in een luchtdicht doosje bewaren.

Voor de appelchips

Was de appels. Haal de klokhuizen uit de appels met een appelboor.
Snij de appels in fijne schijfjes.

Maak suikersiroop:
Neem hiervoor een steelpannetje en doe er het water, de suiker en een klein beetje citroensap in.
Blijf net zolang roeren tot alle suiker is opgelost en zet dan het pannetje van het vuur.

Haal nu alle appelschijfjes door de suikersiroop en leg ze op het bakpapier op een bakplaat.
Steek de appelschijfjes 90 min in een voorverwarmde oven van 100°C om te drogen.

Voor de mojito

Zet een kookpot met water op het vuur tot het kookt.
Doe de verse munt, de builtjes muntthee en drie eetlepels suiker in een kan en overgiet het met het kokend water. (vraag zeker hulp aan een volwassene!)
Zet de kan in de frigo om af te koelen.

Neem de limoenen en snij ze in stukken.
Verdeel de limoenpartjes over vier grote glazen. Doe 1,5 eetlepels rietsuiker in elk glas. Plet nu alles met een stamper.
Voeg enkele muntblaadjes en wat crushed ice per glas toe en roer alles goed.
Tot slot giet je de afgekoelde ijsthee in de glazen.

Presenteer de alcoholvrije mojito met de afgekoelde appelchips en het feest kan beginnen!


 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.