Advocaat met meringue

4
60
  • 2 eierdooiers
  • 60 g kristalsuiker
  • vanille
  • 80 g ongesuikerde gecondenseerde melk
  • 24 ml jenever
  • 16 g pure alcohol (+92°)

voor de meringue:

  • 36 g eiwit (3 stuks eiwitten)
  • 72 g suiker
  • bakpapier
Mix de eierdooiers samen met de suiker en de vanille.
Voeg al mixend voorzichtig de gecondenseerde melk toe en pas op het laatst de jenever en de alcohol.
Blijf nog 1 minuut stevig mixen.
Oefen 1 nachtje geduld uit voor het opstijfproces en ontdek ‘s morgens je zelfgemaakte advocaat.

Werk af met een meringue. Die maak je natuurlijk gewoon zelf.
Klop het eiwit los in een goed ontvette pot en voeg stapsgewijs de suiker toe tot je een stevige schuim krijgt.
Boetseer, lepel of spuit het mengsel in de gewenste vorm op het bakpapier.
Bak de meringues +/- 45 minuten in een oven op 110°C tot ze loskomen van het papier.
Zet vervolgens de oven uit en laat de meringues verder drogen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.