Achelse kaaskoekjes

4

Uit het vel bladerdeeg rondjes steken van +/- 5 à 6 cm.
De helft van de rondjes bestrijken met losgeklopt ei en beleggen met een nootje abrikozen gelei of confituur, een halve gedroogde abrikoos, Achelse Grevenbroeck en bestrooien met de gemalen pecannoten.

Daarop een ander rondje bladerdeeg plaatsen en de randen aandrukken, instrijken met losgeklopt ei, op een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje plaatsen en afbakken in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende +/- 12 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Je kan dit koekje serveren (warm of lauw) bij een Achelse Trappist of maak ze iets groter dan kan je het serveren als voorgerecht of nagerecht.
Doe er dan een fris slaatje bij van rucola en in julienne gesneden witloof en enkel aangemaakt met wat goeie olijfolie en Balsamico.

Smakelijk !
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.