Abrikozencompote met gin en tijm

4
  • 500 g rijpe abrikozen
  • 100 ml gin
  • 100 g rietsuiker
  • ¼ theelepel fijn geraspte pompelmoesschil
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes geritst
  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 500 g platte kaas of yoghurt
     

Snijd de abrikozen in vier en verwijder de pit. Doe ze in een pan en roer er de gin, suiker, pompelmoesschil en tijm door.
Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot de abrikozen gaar zijn.

Laat afkoelen en serveer met de pijnboompitten en platte kaas of yoghurt.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.