Abrikozencompote met gin en tijm

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 10

Ingrediënten

  • 500 g rijpe abrikozen
  • 100 ml gin
  • 100 g rietsuiker
  • ¼ theelepel fijn geraspte pompelmoesschil
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes geritst
  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 500 g platte kaas of yoghurt
     

Recept

Snijd de abrikozen in vier en verwijder de pit. Doe ze in een pan en roer er de gin, suiker, pompelmoesschil en tijm door.

Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot de abrikozen gaar zijn.

Laat afkoelen en serveer met de pijnboompitten en platte kaas of yoghurt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.