Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei

Geert Van Der Bruggen
4

Voor de wafeltjes

  • 250 g room
  • 125 g bloem
  • 80 g boter
  • 2 eieren
  • een snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de granité

Voor de salade

  • 320 g aardbeien
  • 1 el suiker
  • een scheutje vodka
  • zwarte peper
  • enkele blaadjes verse munt

Voor de vanilleroom

  • 2 dl room
  • 1 vanillestokje
Vervang de wafeltjes door fijne boterwafeltjes (lukken).

Mix voor de granité de aardbeien met het water en de suiker. Plaats enkele uren in het vriesvak.

Splits voor het wafelbeslag de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd de dooiers apart. Klop de room in een aparte kom half op. Spatel vervolgens de eierdooiers onder de room met een snuifje zout en de vanillesuiker. Smelt de boter en spatel ook die erdoor, gevolgd door de gezeefde bloem. Meng tenslotte ook zeer voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.

Snijd voor de salade de aardbeien in stukjes en meng er de suiker door. Doe er wat zwarte peper bij en werk af met de vodka en gesnipperde munt.

Snijd de vanillestok middendoor en schraap er de pitjes uit. Doe die bij de room en klop alles op.

Bak kleine wafeltjes van het beslag in een wafelijzer.

Schik een wafeltje op het bord. Lepel er aardbeien overheen en vervolgens wat van de room. Neem de granité uit het vriesvak en schraap met een lepel lekkere ijskristallen over het gerechtje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.