Aardbei-rabarbercrumble

Dessert
Ontbijt
6
30
  • 400 g aardbeien
  • 400 g rabarber
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el honing
  • 120 g patisseriebloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g hazelnotenpoeder
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 120 g koude boter, in blokjes
  • 30 g amandelschilfers

Spoel de rabarber en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd grotere aardbeien in stukjes. Meng de aardbeien met de rabarberstukjes, de vanillesuiker en de honing. Verdeel over 1 grote of 4 tot 6 kleine ovenschoteltjes.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de suiker, amandelpoeder en hazelnotenpoeder. Voeg er beetje bij beetje de koude boter (niet met de hand, best met twee messen, zo kan je het deeg tot kruimels “snijden”of maak het in de keukenrobot) toe tot je een kruimelig resultaat bekomt. Meng er de amandelschilfers door.

Strooi het deeg luchtig over de rabarber en aardbeien. Maak de laag niet te dik.

Zet de ovenschotel gedurende 15 à 20 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin kleurt. Serveer warm, lekker met een toefje slagroom.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.