Aardappelwontons met kabeljauw en Thaise saus

4
20
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 kleine ui
  • 1 bussel verse koriander
  • 2 teentjes look
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 400 g kabeljauwfilets (in 8 stukken)
  • 1 el chilisaus
     

Schil de aardappelen.
Snijd ze in dunne plakjes (in de lengte) met een dunschiller.

Maak de aardappelwontons door de stukjes kabeljauw in te pakken in de aardappelplakjes.
Steek de wontons per 2 op 2 stokjes.
Bak ze rondom krokant in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Meng het water, de sojasaus, het limoensap, de bloemsuiker, de chilisaus, de fishsaus, de fijngesneden look, de wortel- en komkommerblokjes, de fijngehakte ajuin en de fijngesneden koriander tot een Thais koud sausje.

Verdeel de saus over 4 borden en leg er de viswontons op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.