Ook lamsvlees kan je perfect bakken in de wok. Combineer met aardappelen, wortelen of andere favoriete groenten.
Ingrediënten
- 4 grote bloemige aardappelen
- 400 à 500 g lamsfilet "Pastorale"
- 250 ml lamsfond (of groentebouillon)
- 1 grote of 2 medium sjalotten
- 1 grote wortel
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel bloem
- 1 teen look
- enkele mespuntjes (ongeveer 1 doosje) saffraan
- peper en zout
Indien je geen fan bent van lam, kan je ook stukjes kip gebruiken.
Recept
Snijd de aardappelen en de wortel in stukjes van 1 cm en het lamsvlees in blokjes van 3 à 4 cm.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde look en sjalot. Voeg het vlees, de wortel en de eetlepel bloem toe.
Als het vlees gebruind is, giet je er de lamsfond bij en voeg je de aardappelblokjes toe. Laat het geheel zo’n 15 minuten sudderen. Voeg na een vijftal minuten de saffraan toe.
Peper en zout toevoegen naar smaak.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.