Aardappelwok met lamsvlees

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Ingrediënten

  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 400 à 500 g lamsfilet "Pastorale"
  • 250 ml lamsfond (of groentebouillon)
  • 1 grote of  2 medium sjalotten
  • 1 grote wortel
  • 2 eetlepels  zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 teen look
  • enkele  mespuntjes (ongeveer 1 doosje) saffraan
  • peper en zout

Indien je geen fan bent van lam, kan je ook stukjes kip gebruiken.

Recept

Snijd de aardappelen en de wortel in stukjes van 1 cm en het lamsvlees in blokjes van 3 à 4 cm. 

Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde look en sjalot. Voeg het vlees, de wortel en de eetlepel bloem toe.

Als het vlees gebruind is, giet je er de lamsfond bij en voeg je de aardappelblokjes toe. Laat het geheel zo’n 15 minuten sudderen. Voeg na een vijftal minuten de saffraan toe.

Peper en zout toevoegen naar smaak.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.