Aardappelwok met lamsvlees

4
  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 400 à 500 g lamsfilet "Pastorale"
  • 250 ml lamsfond (of groentebouillon)
  • 1 grote of  2 medium sjalotten
  • 1 grote wortel
  • 2 eetlepels  zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 teen look
  • enkele  mespuntjes (ongeveer 1 doosje) saffraan
  • peper en zout
Indien je geen fan bent van lam, kan je ook stukjes kip gebruiken.

Snijd de aardappelen en de wortel in stukjes van 1 cm en het lamsvlees in blokjes van 3 à 4 cm.  Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde look en sjalot. Voeg het vlees, de wortel en de eetlepel bloem toe.

Als het vlees gebruind is, giet je er de lamsfond bij en voeg je de aardappelblokjes toe. Laat het geheel zo’n 15 minuten sudderen. Voeg na een vijftal minuten de saffraan toe.

Peper en zout toevoegen naar smaak.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.