Aardappeltjes met mozzarella en tomatenpistou

4
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1 bussel rucola
  • 2 trostomaten
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 dl olijfolie
  • peper en zout
De mozzarella met buffelmelk is de typisch Italiaanse en smaakt het lekkerst.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Gaar ze, met een beetje water, 4 min. in de microgolfoven op 750 watt. 

Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan. 

Mix de zongedroogde tomaten met de trostomaten, de pijnboompitten, de look en de olijfolie tot een gladde pistou. Kruid met peper en zout.

Verwarm een grilpan en gril de aardappelplakjes. Serveer de aardappelplakjes met de mozzarella en de pistou. 

Werk af met de rucola, basilicumblaadjes en enkele druppels balsamicoazijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.