Aardappeltjes en boontjes uit de wok met pikante eitjes

4
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 4 el gehakte koriander
  • 2 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g groene boontjes
  • 1 el arachideolie
  • 6 losgeklopte eieren
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sambal oejak
  • peper en zout
De sambal en ketjap manis zijn typisch Indonesische smaakmakers. Je vindt ze in de supermarkt, meestal bij de andere exotische ingrediënten zoals sojasaus en kokosmelk.

Snijd de aardappelen in kleine blokjes, en de lenteui en boontjes in stukken van 5 cm. Verwarm de olie in een wok en bak alles gedurende 5 minuten.

Snipper ondertussen de knoflook en voeg toe. Bak nog 1 minuutje. Schep de groenten uit de wok.

Meng de losgeklopte eitjes met de ketchap, sambal en koriander. Giet deze in de wok en laat enkele minuten bakken tot het mengsel lichtjes gebonden is. 

Voeg de groenten terug toe en roer om. Warm goed op en kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.