Aardappeltaart met zongedroogde tomaten en mozzarella

4
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 8 gezouten ansjovisfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 3 el kappertjes
  • 1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 handvol salieblaadjes
  • peper van de molen
  • zout

Gaar de ongeschilde, gewassen aardappelen in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. 

Neem een taartvorm van 26 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd de aardappelen in plakken van 1,5 cm en bekleed de bodem hiermee. Druk de aardappelen goed tegen elkaar aan. 

Hak de tomaten, olijven, ansjovis, salie en kappertjes fijn en smeer uit over de aardappelen. Kruid met peper van de molen. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze over de aardappelen. Beleg met het bladerdeeg en duw mooi in aan de kant.

Bak de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal uit de oven en zet even aan de kant. Zet een taartrooster of schaal omgekeerd op de vorm en draai om. Haal de vorm en het bakpapier eraf en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.