Aardappeltaart met kalfsgehakt en tomatensaus

4

Schil de aardappelen. Spoel ze vervolgens en kook gaar. Haal de aardappelen door een roerzeef en werk af met boter, 1 dooier, peper, zout en nootmuskaat.

Snij de ui en wortel fijn. Stoof de groenten in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak kruimelig. Overgiet met de tomatensaus en doe er het kruidentuiltje bij. Laat inkoken en vervolgens afkoelen. Roer er de peterselie onder.

Vet de taartvorm in met boter en strooi er wat bloem in. Druk er een eerste schijf deeg in. Verdeel de aardappelpuree en het gehakt over het deeg. Dek af met een 2de cirkel deeg. Strijk in met het eigeel. Verwarm de oven op 220°C en bak de aardappeltaart 20 à 25 minuten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.