Geen fan van rijst? Gebruik aardappelen om je sushi te binden. Lekker met pittige wasabimayonaise!
Ingrediënten
- 4 middelgrote bloemige aardappelen
- 100 g koudgerookte zalm of tonijn
- 50 g boter
- peper en zout
- 4 el mayonaise
- 1 tl wasabi
De puree wordt extra lekker met bvb. sesamzaadjes.
Recept
Kook de geschilde aardappelen en pureer ze. Voeg boter toe en kruid met peper en zout.
Snijd de vis in reepjes van 1/2 cm dikte.
Spreid de puree uit op een stuk plastiekfolie, ongeveer 1/2 cm dik. En leg hierop de vis. Rol alles op zoals een sushi.
Laat even opstijven in de koelkast.
Meng mayonaise met de wasabi en verdun met een beetje lauw water.
Snijd de sushi in ringen van 2 cm en serveer met de wasabimayonaise.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.