
Kook wat aardappelen, doe ze op een spiesje, maak de heerlijke eenvoudige mosterddip, en klaar. Een makkelijker aperitiefhapje bestaat er niet!
Ingrediënten
- 3 teentjes look
- 2 el citroensap
- 40 kleine aardappelen (krieltjes)
- 8 kleine sjalotten
- olijfolie om de spiesjes te oliën
- 2 eidooiers
- 250 ml (olijf)olie
- 2 el mosterd
- zout
Recept
Aardappelspiesjes
Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 2 à 3 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 600W.
Laat ze afkoelen en spies ze op geoliede spiesjes. Wissel af met de gehalveerde sjalotjes.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie, besprenkel ze met zout en leg ze op aluminiumfolie onder de grill in de oven.
Draai ze elke 4 minuten om. Bak ze in ongeveer 16 minuten bruin en zacht.
Mosterddip
Voor de mosterddip: mix eierdooiers, geplette look en citroensap in een blender.
Voeg de olijfolie zachtjes toe en vervolgens de mosterd. Breng op smaak met zout en peper, citroen en mosterd.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.