Aardappelspiesje met mosterddip

4
30
  • 3 teentjes look
  • 2 el citroensap
  • 40 kleine aardappelen (krieltjes)
  • 8 kleine sjalotten
  • olijfolie om de spiesjes te oliën
  • 2 eidooiers
  • 250 ml (olijf)olie
  • 2 el mosterd
  • zout
     

Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 2 à 3 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 600W.
Laat ze afkoelen en spies ze op geoliede spiesjes.
Wissel af met de gehalveerde sjalotjes.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie, besprenkel ze met zout en leg ze op aluminiumfolie onder de grill in de oven.
Draai ze elke 4 minuten om.
Bak ze in ongeveer 16 minuten bruin en zacht.

Voor de mosterddip: mix eierdooiers, geplette look en citroensap in een blender.
Voeg de olijfolie zachtjes toe en vervolgens de mosterd.
Breng op smaak met zout en peper, citroen en mosterd.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.