Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen

Soep
Type
Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 100 g handgepelde grijze garnalen
  • 2 uien
  • 50 g boter
  • 2 dl room
  • ½ l lichte gevogeltebouillon
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 stuks steranijs
  • peper en zout

Werk met ongepelde garnalen. Fruit de karkassen in ruim hete olijfolie en laat enkele uren drogen in een oven van 90°C. Maal fijn en meng onder de garnalensoep voor een intensere smaak.

Recept

Snijd de gepelde ui in plakjes. Stoof glazig in de boter en voeg de bouillon toe. Vul aan met water tot ongeveer een liter en breng aan de kook.

Snijd de geschilde aardappelen in grove stukken, doe hetzelfde met het witloof en voeg samen met de steranijs toe aan de bouillon. Laat 45 minuten sudderen. Verwijder de steranijs en mix de bouillon. Haal door een fijne zeef.

Voeg aan de gezeefde bouillon de room toe en breng op smaak met peper en zout.

Schenk uit in diepe borden, strooi er de garnalen over en werk af met bieslook.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.