Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 100 g handgepelde grijze garnalen
  • 2 uien
  • 50 g boter
  • 2 dl room
  • ½ l lichte gevogeltebouillon
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 stuks steranijs
  • peper en zout
Werk met ongepelde garnalen. Fruit de karkassen in ruim hete olijfolie en laat enkele uren drogen in een oven van 90°C. Maal fijn en meng onder de garnalensoep voor een intensere smaak.

Snijd de gepelde ui in plakjes. Stoof glazig in de boter en voeg de bouillon toe. Vul aan met water tot ongeveer een liter en breng aan de kook.

Snijd de geschilde aardappelen in grove stukken, doe hetzelfde met het witloof en voeg samen met de steranijs toe aan de bouillon. Laat 45 minuten sudderen. Verwijder de steranijs en mix de bouillon. Haal door een fijne zeef.

Voeg aan de gezeefde bouillon de room toe en breng op smaak met peper en zout.

Schenk uit in diepe borden, strooi er de garnalen over en werk af met bieslook.

 

 

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.