Aardappelsoep met spek en bieslook

  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 1 takje tijm
  • 2 in dunne sliertjes gesneden sneetjes gerookt spek
  • 1 prei
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 3 dl room
  • 3 dl melk
  • 20 g boter
  • peper en zout
In plaats van de reepjes spek, kan je de soep ook serveren met Sint-Jakobsvruchten.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Reinig de prei en versnijd het wit grof. Laat de boter smelten en fruit er de prei in. Voeg er de aardappelen, de tijm en de laurier aan toe en laat alles op een rustig vuurtje sudderen.

Voeg er na enkele minuten de room, de melk en de kippenbouillon aan toe. Laat de soep ongeveer 20 min. doorkoken op een laag vuurtje en breng op smaak met peper en zout.

Bak ondertussen de reepjes spek krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Verwijder de laurier uit de soep en mix de soep met een staafmixer. Verdeel de soep en de spekjes over de 4 kommen. Werk af met wat versnipperde bieslook.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.