Aardappelsoep, kip met tandoorikruiden

4
  • 250 g bloemig kokende aardappelen
  • 4 kippenboutjes
  • 1 ui
  • wit van 1 prei
  • wit van 1 selder
  • 6 dl vleesbouillon
  • 1,5 dl room
  • 20 g boter
  • tandoorikruiden
  • peper en zout

Snijd de ui, prei en selder in ringen en stoof glazig in de helft van de boter. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken. 

Voeg de room bij de soep. Mix de soep krachtig en haal door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Been de kippenbouten uit en bak ze krokant in de resterende boter. Kruid ze met tandoorikruiden. 

Doe de soep in een sifon en laat er 2 gaspatronen op los. Spuit in hoge glazen en serveer de kip erlangs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.