Aardappelsoep, kip met tandoorikruiden

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • 250 g bloemig kokende aardappelen
  • 4 kippenboutjes
  • 1 ui
  • wit van 1 prei
  • wit van 1 selder
  • 6 dl vleesbouillon
  • 1,5 dl room
  • 20 g boter
  • tandoorikruiden
  • peper en zout

Recept

Snijd de ui, prei en selder in ringen en stoof glazig in de helft van de boter. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken. 

Voeg de room bij de soep. Mix de soep krachtig en haal door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Been de kippenbouten uit en bak ze krokant in de resterende boter. Kruid ze met tandoorikruiden. 

Doe de soep in een sifon en laat er 2 gaspatronen op los. Spuit in hoge glazen en serveer de kip erlangs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.