Aardappelsoep, gebakken spek en ganzenlever

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 3 lappen zacht gekookt spek (5 mm)
  • 100 g ganzenlever
  • 2 kg aardappelen
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • boter
  • tijm
  • peper en zout
  • 2 l kippenbouillon
  • zout, zwarte peper van de molen
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g platte peterselie
  • fleur de sel
  • blaadjes basilicum

Recept

Stoof de sjalotten en look aan in boter.
 

Voeg er de geschilde aardappelen en tijm aan toe, kruid met peper en zout.

Zet het mengsel ruim onder met kippenbouillon.

Laat 1/2 uur zachtjes trekken. Mix en haal door een fijne puntzeef.

Snijd de lappen spek in grote rechthoeken, bak ze aan in boter en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ganzenlever in zeer dunne plakjes zodat ze opkrullen. Breng op smaak met grof zout en zwarte peper.

Meng olijfolie en platte peterselie met peper en zout.

Schik in een diep bord en werk af met olijfolie, fleur de sel en blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.