Aardappelsoep, gebakken spek en ganzenlever

6
45
  • 3 lappen zacht gekookt spek (5 mm)
  • 100 g ganzenlever
  • 2 kg aardappelen
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • boter
  • tijm
  • peper en zout
  • 2 l kippenbouillon
  • zout, zwarte peper van de molen
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g platte peterselie
  • fleur de sel
  • blaadjes basilicum

Stoof de sjalotten en look aan in boter.
Voeg er de geschilde aardappelen en tijm aan toe, kruid met peper en zout.
Zet het mengsel ruim onder met kippenbouillon.
Laat 1/2 uur zachtjes trekken.
Mix en haal door een fijne puntzeef.

Snijd de lappen spek in grote rechthoeken, bak ze aan in boter en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ganzenlever in zeer dunne plakjes zodat ze opkrullen.
Breng op smaak met grof zout en zwarte peper.
Meng olijfolie en platte peterselie met peper en zout.

Schik in een diep bord en werk af met olijfolie, fleur de sel en blaadjes basilicum.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.