Aardappelslaatje met dille en gerookte makreel

Salade
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 6 grote vastkokende aardappelen 
  • 350 tot 500 g gerookte makreelfilets
  • 150 ml olijfolie  
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels mascarpone
  • een halve bussel dille

Je kan ook enkele stukjes selder door deze aardappelsla mengen.

Recept

Was en schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 cm. Gaar ze in de microgolfoven in een kom met een bodempje water. Reken op 6 à 10 minuten gaartijd.

Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamico, fijngehakte dille en mascarpone. Mix alles smeuïg met de staafmixer.

Neem de aardappelen uit de microgolfoven en giet ze af. Giet er vervolgens de vinaigrette over. Meng voorzichtig maar goed.

Laat afkoelen en verdeel er dan de stukjes makreel over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.