Aardappelslaatje met dille en gerookte makreel

4
  • 6 grote vastkokende aardappelen 
  • 350 tot 500 g gerookte makreelfilets
  • 150 ml olijfolie  
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels mascarpone
  • een halve bussel dille
Je kan ook enkele stukjes selder door deze aardappelsla mengen.

Was en schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 cm. Gaar ze in de microgolfoven in een kom met een bodempje water. Reken op 6 à 10 minuten gaartijd.

Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamico, fijngehakte dille en mascarpone. Mix alles smeuïg met de staafmixer.

Neem de aardappelen uit de microgolfoven en giet ze af. Giet er vervolgens de vinaigrette over. Meng voorzichtig maar goed.

Laat afkoelen en verdeel er dan de stukjes makreel over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.