Aardappelschotel met tomaten en kip

Hoofdgerecht
Ovenschotels
4
30
  • 4 middelgrote bloemige aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 4 kipfilets of 8 dijen, in stukken gesneden
  • 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in schijfjes
  • 5 volledige minipepers
  • 10 kerstomaten
  • enkele takjes verse peterselie, gehakt
  • pittige kruiden, naar eigen smaak

Snijd de ongeschilde aardappelen in kleine stukken.
Leg de aardappelen, kip, kerstomaten en minipepers op een grote bakplaat.
Meng alles met de olijfolie en tapenade van zongedroogde tomaten.
Spreid uit in één laag op de bakplaat.
Werk af met wat pittige kruiden naar keuze.

Zet in in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bak 25-30 minuten tot alles goudbruin en gaar is.

Garneer met peterselie en dien op met een lekker fris slaatje.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.