Aardappelschotel met tomaten en kip

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Met deze ovenschotel met kip en tomaten zet je een hartverwarmende maaltijd op tafel. Hou je van pittig of pikant? Voeg gerust meer pepers toe. 

Ingrediënten

  • 4 middelgrote bloemige aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 4 kipfilets
  • 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 volledige minipepers
  • 10 kerstomaten
  • enkele takjes verse peterselie
  • ev. extra pittige kruiden (paprikapoeder, cayennepeper)

 

  • 100 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • gemengde sla

Vind je geen minipepers? Vervang ze door 1 versneden chilipeper.

Recept

Verwarm de oven op 200°C

Was de ongeschilde aardappelen goed en snijd in kleine stukken.
Snijd de kipfilets in stukjes. Halveer de kerstomaten.
Pel de look en snijd in schijfjes.

Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de stukjes kip, kerstomaten, look en de volledige minipepers op een grote bakplaat.

Meng de olijfolie met de tapanade van zongedroogde tomaten. Voeg toe aan de aardappelen en kip, meng alles goed zodat de tapenade goed verspreid.

Leg de aardappelen en kip verspreid op de bakplaat.
Voeg ev. nog wat extra pittige kruiden toe.

Plaats in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bak 25 tot 30 minuten gaar of tot alles goudbruin is.

Mix mayonaise, yoghurt, knoflookteentje en het citroensap met een staafmixer tot een gladde dressing. Kruid met peper & zout en plaats in de koelkast tot gebruik.

Reinig de gemengde sla en zwier droog.

Garneer de ovenschotel met gehakte peterselie en serveer met een lekker fris slaatje en de yoghurtdressing.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.