Aardappelschotel met tomaten en kip

4
30

Met deze ovenschotel met kip en tomaten zet je een hartverwarmende maaltijd op tafel. Hou je van pittig of pikant? Voeg gerust meer pepers toe. 

  • 4 middelgrote bloemige aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 4 kipfilets of 8 dijen, in stukken gesneden
  • 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in schijfjes
  • 5 volledige minipepers
  • 10 kerstomaten
  • enkele takjes verse peterselie, gehakt
  • pittige kruiden, naar eigen smaak

Snijd de ongeschilde aardappelen in kleine stukken.

Leg de aardappelen, kip, kerstomaten en minipepers op een grote bakplaat.

Meng alles met de olijfolie en tapenade van zongedroogde tomaten.

Spreid uit in één laag op de bakplaat.
Werk af met wat pittige kruiden naar keuze.

Zet in in een voorverwarmde oven op 200°C.
Bak 25-30 minuten tot alles goudbruin en gaar is.

Garneer met peterselie en serveer met een lekker fris slaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.