Aardappelsalade met citroen en ricotta

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 8 grote, vastkokende aardappelen
  • 150 g bloemkool
  • 150 g peultjes
  • sap van 1 citroen
  • 50 g kappertjes
  • 0,5 bussel basilicum
  • 200 g ricotta
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Je kan de bloemkool perfect vervangen door broccoli.

Recept

Snijd de geschilde aardappelen in stukken en gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Blancheer de bloemkoolroosjes en de peultjes in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Voeg de groenten, de zwarte olijven en de kappertjes bij de aardappelen en meng goed. Doe er de ricotta bij en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. 

Kruid met peper en zout en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.