Aardappelsalade met citroen en ricotta

4
40
  • 8 grote, vastkokende aardappelen
  • 150 g bloemkool
  • 150 g peultjes
  • sap van 1 citroen
  • 50 g kappertjes
  • 0,5 bussel basilicum
  • 200 g ricotta
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
Je kan de bloemkool perfect vervangen door broccoli.

Snijd de geschilde aardappelen in stukken en gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Blancheer de bloemkoolroosjes en de peultjes in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Voeg de groenten, de zwarte olijven en de kappertjes bij de aardappelen en meng goed. Doe er de ricotta bij en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout en werk af met enkele blaadjes basilicum

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.