Aardappelsalade met abrikozen, noten en mosterdvinaigrette

4
30

Een klassieke aardappelsalade smaakt altijd, maar als je graag experimenteert, moet je dit recept zeker proberen. De abrikozen geven de aardappelsalade een zoete toets. De noten zorgen dan weer voor een lekkere crunch.

  • 800 g aardappelen - verschillende soorten (Désirée, Kondor, Krieltje,...)
  • 6 gedroogde abrikozen
  • notenvariatie (walnoten, amandelen …)
  • ½ rode ui
  • ½ bussel bieslook
  • 2 el graanmosterd
  • 1 el honing
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Snijd de aardappelen in middelgrote stukken. De krieltjes kan je in de helft snijden. Je kan zelf kiezen of je de aardappelen schilt of de schil er liever aan laat.

Breng een pot met water aan de kook en kook de aardappelen gaar gedurende 20 min.

Meng wat olijfolie met de honing en de mosterd in een kom. Kruid met peper en zout.

Schil de ui en snijd in halve ringen. Snijd de bieslook fijn.

Snijd de gedroogde abrikozen in kwartjes en plet de noten.

Voeg de vinaigrette toe aan de aardappelen, de ui, de bieslook, de abrikozen en noten en meng goed door elkaar. Ready to serve!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.