Aardappelrösti met kippenbouten, raapjes en tuinbonen

4
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 12 onderbouten van kip (drumsticks)
  • 8 knolraapjes
  • 200 g gedopte tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl tomatensaus
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie

Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak rondom rond goudbruin in de helft van de olijfolie, voeg de fijngehakte ui toe en laat kort meestoven. Kruid met zout en peper en overgiet met de gevogeltebouillon en de tomatensaus. Laat om en bij de 45 minuten stoven op laag vuur.

Schrob de raapjes en snijd in 4. Kook ze al dente in licht gezouten water en spoel onder koud water. 

Blancheer de tuinbonen enkele minuten en spoel onder koud water. Ontvlies ze. 

Rasp intussen de geschilde aardappelen, meng met de tijmblaadjes en breng op smaak met peper en zout.

Vet een pan in met de boter, druk er de geraspte aardappel in 1 geheel in en bak op een matig vuur krokant.

Warm de raapjes op in de resterende olijfolie en voeg de bonen toe. 

Serveer de kip met jus in diepe borden, lepel er de groenten over, werk af met gehakte peterselie en serveer met een punt rösti.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.