Aardappelrösti met boleten en gepocheerd ei

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 400 g boleten of andere bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g boter
  • ½ dl olijfolie
  • Peper en zout

Recept

Borstel de paddenstoelen schoon (liefst zonder wassen) en snij in gelijke delen. 

Schil de aardappelen en rasp ze in een kom. Het water dat loskomt uit de aardappelen tijdens het raspen, vang je best op met wat keukenpapier. 

Spoel de aardappelen niet meer af, want het zetmeel rond de aardappelen doen de rösti kleven. Kruid met peper en zout.

Druk de stukjes aardappel goed aan, zodat je een mooi koekje krijgt. Gebruik een antiaanbakpan en bak in boter de rösti krokant op een matig vuur.

Pocheer de eieren in gezouten water met azijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de boleten op hoog vuur in de olijfolie. Voeg de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Strooi er de peterselie over.

Snij de rösti in punten, lepel er de paddenstoelen over en schik het ei erlangs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.