Aardappelrösti met boleten en gepocheerd ei

  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 400 g boleten of andere bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g boter
  • ½ dl olijfolie
  • Peper en zout

Borstel de paddenstoelen schoon (liefst zonder wassen) en snij in gelijke delen. Schil de aardappelen en rasp ze in een kom. Het water dat loskomt uit de aardappelen tijdens het raspen, vang je best op met wat keukenpapier. Spoel de aardappelen niet meer af, want het zetmeel rond de aardappelen doen de rösti kleven. Kruid met peper en zout.

Druk de stukjes aardappel goed aan, zodat je een mooi koekje krijgt. Gebruik een antiaanbakpan en bak in boter de rösti krokant op een matig vuur.

Pocheer de eieren in gezouten water met azijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de boleten op hoog vuur in de olijfolie. Voeg de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Strooi er de peterselie over.

Snij de rösti in punten, lepel er de paddenstoelen over en schik het ei erlangs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.