Aardappelquiche

4
  • 3 à 4 bloemige aardappelen 
  • 8 eetlepels boter
  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Voor de vulling:

Je kan de vulling naar wens aanpassen. Klassiekers zijn prei en champignons, maar originaliteit wordt beloond.

Eerst maak je quichedeeg op basis van aardappelen:

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze en laat ze volledig afkoelen. Meng de gezeefde bloem met stukjes koelkastkoude boter. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe tot je een deeg krijgt dat lijkt op broodkruim.

Voeg 1 ei, de koude puree en indien nodig ook 1 eetlepel koud water toe.

Meng het geheel tot een werkbaar deeg en rol het uit op een bebloemd werkblad. Leg het deeg in een springvorm. Goed aandrukken en inprikken met een vork. Plaats het geheel 1 uur in de koelkast.

Maak daarna de vulling:

Snijd de zalm in blokjes van 1,5 cm. Meng de zalmblokjes met 5 geklopte eieren, room, melk en 2 eetlepels gehakte peterselie. Kruiden met peper en zout.

Giet de vulling in de taartvorm, strooi er geraspte kaas over en zet de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.