Aardappelpuree met tongschar, Oud Brugge en groene bonen

4

Villeer de tongschar.

Boontjes:

De boontjes schoonmaken, blancheren en nadien in laten schrikken in ijswater. Meng de boontjes met 15 g gesmolten boter, versnipperd bonenkruid, peper en zout.

Aardappelen:

Plaats de aardappelen met schil gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 °C. Snijdt de aardappelen in twee en haal de pulp eruit. 
Meng de pulp met 150 g boter en de zure room, tot een gladde puree.

Oud Brugge:

Cutter de kaas samen met 100 g boter en het broodkruim.

Presentatie:

Bestrijk de tongscharren de kaaspanade en plaats in de oven gedurende 6 minuten op 180°C.

Presenteer de tongschar in het midden van het bord met daarbovenop de puree en de bonen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.