Aardappelpuree met tongschar, Oud Brugge en groene bonen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

Recept

Villeer de tongschar.

Boontjes

De boontjes schoonmaken, blancheren en nadien in laten schrikken in ijswater.

Meng de boontjes met 15 g gesmolten boter, versnipperd bonenkruid, peper en zout.

Aardappelen

Plaats de aardappelen met schil gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 °C. 

Snijdt de aardappelen in twee en haal de pulp eruit. 

Meng de pulp met 150 g boter en de zure room, tot een gladde puree.

Oud Brugge

Cutter de kaas samen met 100 g boter en het broodkruim.

Presentatie

Bestrijk de tongscharren de kaaspanade en plaats in de oven gedurende 6 minuten op 180°C.

Presenteer de tongschar in het midden van het bord met daarbovenop de puree en de bonen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.